Blog

Aan alles komt een eind

In 2016 mochten wij een vakantiehuis kopen in Italië en wij willen daar natuurlijk zo veel mogelijk van gaan genieten. We hebben vorig jaar dan ook besloten om het huis te verkopen en een kleiner onderkomen in Rotterdam te zoeken. Inmiddels is dit allebei gelukt en nemen we 1 juni as. afscheid van het huis. De B&B activiteiten stoppen per 1 april. We hebben immers wel wat tijd nodig om het huis leeg te maken.

Het heeft ons ook wel wat moeite gekost om deze knoop door te hakken maar we zijn er nu klaar voor en hebben zin in de toekomst. Wie weet mogen we u dan in ons huis in Italië / Piemonte begroeten.

U bent in ieder geval net zo welkom als in Anno 1867.

Saluti Agnese & Antonio

Panorama Ponti

 

 

 

 


Late Lunch

In de buurt van Anno 1867 zijn er volop leuke lunch-adresjes.Op de Nieuwe Binnenweg zit Jordy's Bakery, heerlijke dik belegde zuurdesemboterhammen, er is zelfs een broodje Schorem. In een zijstraat van de Witte de With zit de Bakkerswinkel, met een mooie (vormgegeven) kaart met veel lokale Rotterdamse producten. En wil je eens echt uitpakken, neem dan het 13-uurtje bij Dertien, zij hebben de grootste menukaart van Nederland, 8 meter hoog! Elke zaterdag en zondag vanaf 13 uur pure verwennerij met lokale producten van het seizoen en verrassende smaakcombinaties. Voor wat avontuur neem je de watertaxi vanaf de Veerhaven naar HNY, vanaf daar over de 'hoerenloper' naar Fenix Food Factory, met leuke eettentjes, ook een prima plek voor het aperitief.


Rotterdam Routes

De app Rotterdam Routes neemt je mee op reis door de stad. Laat je (weg)wijs maken door o.a. burgemeester Aboutaleb, Sjoerd van Oortmerssen of Ari Deelder. Je beleeft Rotterdam door de ogen van echte Rotterdammers.  Er zijn allerlei verschillende routes, elk met een eigen thema en een eigen Rotterdamse gids. De routes duren ongeveer één tot anderhalf uur en je kunt op elk punt op de route instappen. Er is ook een fietsroute.

Download de app op je smartphone via deze link: www.rotterdamroutes.nl.


Rotterdamse favorietjes

Winkelen doet ze niet graag, maar er zijn wel een paar adresjes waar Agnes graag komt. Voor een cadeautje slaag je altijd bij Voorlopig op de Nieuwe Binnenweg. Een echt origineel Rotterdams souvenir kun je bij verschillende winkeltjes vinden maar favoriet is Sluiter & Meijer op de Witte de Withstraat. Houd je van porselein, dan moet je even langs bij Het Derde Servies , ook op de Nieuwe Binnenweg. Zonder schuldgevoel snoepen kun je bij SUE, op de Karel Doormanstraat, de Salted Caramel moet je geproefd hebben. En ouderwets taartjes eten doe je bij Koekela, ook weer op de Nieuwe Binnenweg, Dat is sowieso een leuke straat om te winkelen, alle winkeltjes geven een goede afspiegeling van de culturele diversiteit van Rotterdam. Tot slot is een bezoek aan Rotterdams en misschien wel Nederlands grootste Chinese supermarkt een hele belevenis en eens iets anders, je kijkt echt je ogen uit!